3D пъзели за малчугани

Научно доказано е, че заниманията с обемни кутии, винаги са любопитни и забавни за децата. Можете и сами да направите интересни 3D пъзели за вашето дете.

В тази статия експертите от JerryKids дават няколко съвета, как сами да изработим, оцветим и направим 3Д пъзел в домашни условия.

Във всеки дом могат да се намерят малки кашончета или някакви кутии от обувки. Не се стремете да са един и същи модел или да са от обувки с еднакви номера. Всяка страна от кутиите ще стане част от пъзел. Този импровизиран 3D пъзел ще трябва сами да нарисувате, независимо дали с боички или моливи. Можете и да го налепите с цветна хартия. Решението ще е единствено ваше.

Планирайте добре картинката при определен начин на подреждане. Може да направите така, че когато се подредят вертикално частите, да се получи дърво или къща, а при правилно хоризонтално подреждане, да стане влакче, змия, куче и всичко, което вие решите и ще забавлява вашето дете.

Бъдете креативни и поставяйте разнообразни задачи на детето с вашия 3D пъзел. Ако една от кутиите е с по-издължена форма, при подреждане може да се получи лице с очи от други две по-малки кутии. Не се стряскайте. Не е необходимо да правите реалистично лице. Достатъчно е на дългата кутия да направите широка усмивка, а на малките да направите точки, наподобяващи очи. Детето ще се справи блестящо с подреждането на подобно лице.

Ще е чудесно, ако имате на разположение повече кашончета или кутии. В случай, че можете да си набавите поне четири, 3D пъзелът може да придобие формата на слънце, ябълка, топка. Достатъчно е да разпределите правилно частите върху четирите кутии, за да се получи фигурката. На практика имате неограничени възможности и варианти. Помислете добре кое би забавлявало детето ви най-много.

След като вече сте готови с пъзела, можете да започнете със забавлението. Повикайте малчугана и му покажете какво трябва да прави. Няма как да очаквате детето само да започне да подрежда пъзела, в случай, че никога преди това не е правило подобно нещо. Ако всичко до тук ви се струва времеемко или трудно за осъществяване, то погледнете онлайн магазина за детски играчки на JerryKids и ще откриете голям брой забавни и полезни 3D пъзели в тази категория: http://www.jerrykids.com/3d-пъзели

Помагайте му, без да се ангажирате сами вие да подреждате целите фигурки. Веднъж видяло какъв е механизма на действие, детето ще пробва всякакви варианти, ще изпробва фантазията си и ще ви изненада с бързината, с която ще се справи с останалите фигурки, които сте му подготвили.

След като сте подредили вече всички фигури няколко пъти, можете да разнообразите условието на играта. Започнете да подреждате неправилно пъзела, за да може детето да открива грешките и да ги поправя. Това ще е още по-забавно за него. Нямате дори идея колко е хубаво да поправяте тези, които си мислят, че всичко знаят, а всъщност правят грешки. Така детето ви ще стане по-уверено и наблюдателно.