Най-атрактивните имоти ново строителство в страната

За хората решили да направят покупка на поредния лукс имот, може би ще е обичайната рутина, но за всеки тръгнал да купува такъв дом ново строителство, за първи път, добра идея ще е да се запознае обстойно с това, което към момента предлага пазара за имоти.

Любопитен факт е, че в България хората не ценят нумизматичната стойност на много неща. Така например за лукс имоти разположени в старинни сгради, архитектурни, културни и исторически паметници имота невинаги има такъв силен и очароващ ефект. За разлика от тях лукс имот „ново строителство“ в модерната част на града, сред презастроен квартал и липса на панорама и изглед е нещо много търсено като услуга сред строителните фирми. С по-голяма популярност се ползват имотите в Банско и по други курортни места в страната. Те предлагат здравословна среда, красиви панорами и разположение сред природа, планини, море или гори, но за сметка на това са далече от бизнес средата и работното място на обикновения българин.

Към момента престижно е да живееш в аристократичен дом, в някой богат квартал на София или Варана, но често подобни предложения са свързани с цялата замърсена среда от големия град. Именно това е и един от факторите, които подтиква все повече хора с различен социален статус да търсят имоти в малки населени места и региони, курортни комплекси и сред природа.

Скъпи имоти разположени в Докторската градина, срещу парламента и около църква “Света София”, са бум за столицата, който държи най-високи цени на жилищата, а в същото време не предлага свободни имоти. И в тоя ред на мисли интересът се насочва и към места, разположени в стари сгради с историческа стойност. Дори последните много често са занемарени, с разрушени прозорци, стени и носещи неприятни миризми.

Местата, където още по времето на Комунизма, партийни лидери са притежавали домове и до днес се числят към престижните квартали.

Интерес има и към лукс имоти ново строителство в София и страната, намиращи се сред зелени площи. Градинки, паркови места в това число около Морската градина на Варна. Такива са сред най-скъпите и търсени имоти в страната.

Сред най-апетитните имоти са тези в Бояна. Поради разположението на квартала в самото подножие на планина Витоша, предлагащи свеж планински въздух, тучна зеленина и местонахождение само на няколко минути път от центъра на столицата. С подобна картина са представени и имоти в Банско, но с далеч по-приемливи цени. Апетит към подобни свободни имоти имат редица строителни фирми с цел инвестиционно жилищно строителство.

Притежанието на имот е символ на престиж, елит и доза голям късмет.

В Банско имоти могат да се видят различни архитектурни творения, къщи, по които всеки се прехласва. Не е малък и броят на огромни палати открити басейни, зелени морави, барбекюта, голф игрища, тенис на корт, денонощна охрана и т.н.

Като цял във всеки един елитен курорт на страната е нужен висок социален статус, а за притежателите на имот и известна доза показност.

В сюжета на всеки един имот има нещо индивидуално, специфично и различно и в същото време всеки един дом е пленителен и скъп. Може дори да се каже, че лукс имотите са като отражения на притежателите си и сред тях могат да се видят най-различни стилове – класически и традиционен стил; лукс имоти от метал; лукс имоти от стъкло; къщи – дворци; имоти с футуристичен привкус и други.

Сред най-примамливите неща във всички курортни имоти из страната представят е хармонията от тишина, спокойствие, идеално разположение за релакс и здравословна природа. В тях сякаш липсва шум, дим, прах, трафик и присъстват единствено красота и лукс. Но за съжаление придобиването на такъв имот дори на зелено от инвеститор или директно от строителна компания е доста голямо финансово бреме.