Дилемата нов или употребяван лаптоп – как да я решим

Няма нужда да говорим за това, че съвременният бизнес се нуждае от лаптопи. Независимо от това дали бизнесът ви се развива в сферата на хотелиерството, финансите или пък търговията, вие имате нужда от преносима машина, на която да разчитате и тя да не ви предаде в най-важните моменти. Технологията е навсякъде около нас и нуждата от ноутбук у дома е голяма. От тук и дилемата от къде и какъв лаптоп да си купим и дали да бъде чисто нов или да се доверим на лаптопи втора употреба.

Основните причини, за да изберем лаптопи втора употреба са качеството, дългият експлоатационен живот и цената. Всички тези компоненти за изненада на мнозина говорят в полза на повечето лаптопи втора употреба.

На първо място е цената. Днес финансовата ситуация в страната изисква да бъдем пестеливи откъм разходи и в същото време прагматични. Поради тази причина можем да споменем, че цената на един чисто нов лаптоп може да достигне до 1000 лв., които обаче ще ви гарантират нова машина, но в ниския потребителски клас. В същото време можете да закупите ноутбук за около 500 лв, а в някои случаи и за по-малко с огромен капацитет, като той ще бъде употребяван. Тази цена, обаче, ще ви гарантира машина в бизнес клас, като разликите между двата типа машини са сравними с съпоставка между планината и морето.

Какво всъщност ще получите срещу парите си за лаптопи втора употреба в бизнес клас или какви са техните качества?

Едно от основните неща е, че тези лаптопи втора употреба разполагат с хардуерни компоненти, които са елитни. В същото време изработката им е много по-стабилна, материалите, с които тези лаптопи разполагат са изключително качествени, а също така са преминали множество тестове. Екстрите при бизнес клас лаптопите са повече от тези при лаптопите за потребителския клас. Защитите за потребителите в случая са доста по-сериозни, в това число получавате и матов дисплей, който просто няма да срещнете при машините за 1000 лв. пък били те и чисто нови.

Не на последно място, експлоатацията, която тези лаптопи втора употреба могат да понесат, е много по-голяма от тази, която потребителските лаптопи биха издържали. Причина за това са въпросните части и подобрения, които се поставят само в лаптопите от бизнес клас.

Ако все още изпитвате някакви колебания, то прегледайте каталога с лаптопи втора употреба на Plasico IT Superstore, където ще откриете богат асортимент от модели с изключителни параметри и на атрактивни цени. Изборът е изцяло във вашите ръце!

Вашият коментар