Няколко насоки при избора на нов матрак

В днешния съвременен свят, когато стреса, напрежението и обездвижването в офиса ни скапват през деня, само удобния и ергономичен матрак може да осигури качествен и пълноценен сън и почивка.

Избора на качествен и удобен матрак за спалнята или детското легло винаги е бил от огромно значение както за удобството и комфорта, така и за ергономията и здравето. Правилния подход при търсенето и избора на нов продукт може да ни осигури комфортна и естетична обстановка в нашето жилище, където да отмаряме след дългия работен ден.

Всеки клиент, който желае да се обзаведе с нов продукт за своята спалня или детска стая разчита че ще купи най-доброто за парите си като разчита на дълготрайност, ергономия, противоалергичност, които те да внесат в дома му.

Избор на матраци

Преди да отидете да купите на място или да поръчате онлайн от сайт или борса за матраци, трябва да се сте запознати с няколко въпроса, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор. Ето няколко насоки в това отношение:

Вид матрак според материала

Днес на пазара на подобни решения се предлагат най-различни видове матраци:
от мемори пяна, естествен и изкуствен латекс, обикновен дунапрен, както и все по-рядко използваните от пружинен тип. Изборът зависи от вас и начина, по който сте свикнали да спите. Има хора, които предпочитат да спят на по-здравословна но по-твърда повърхност. Други предпочитат да релаксират на ефирен и мек матрак. От моите проучвания преди месец разбрах, че ползването на дунапрен не е препоръчително заради стареенето на материала, разпращаването му и вдишването му, което може да доведе до сериозни проблеми. От повечето консултанти по въпроса разбрах, че е желателно материала да е разпенена пяна. Така се избягва спарването, повърхността е средно твърда и цената е най-добра. Проучете подробно материалите, сертификатите и гаранцията на производителя за предлаганите продукти, за да направите избор, който да подобри начина ви на отмора и сън. По-качествените материали естествено са по-скъпи, но имат по-добри качества, като реципрочното важи за тези, изработени от обикновен дунапрен.

Според начина на ползване.

Ще намерите огромно многообразие, както от гледна точка на размер, дамаска и цвят, така и от това дали са еднолицеви или двулицеви моделите продукти. Повечето съвременни матраци са двулицеви, но ако желаете такъв тип трябва да закупите и подматрачна рамка, която ще позволява на материята да диша образно казано.

Според размера

Размер му естествено зависи от ширината и дължината на спалнята или леглото. Преди да поръчате е нужно да вземете точните размери, като така ще разберете дали ви трябва стандартен размер или нещо по поръчка. Доста по-подробно ще се информирате на място във фирмата за предлаганите ви възможности.

Според интериора

Съобразете дебелината на матрака и цвета на дамаската с вашият вътрешен интериор, за да подчертаете линията на обзавеждането и да постигнете търсения ефект във вътрешното оформление на дома си.

Според цената.

Разбира се цената зависи, както от материала и модела, така и от производителя и марката. Проучете подробно пазара и фирмите предлагащи матраци, подматрачни рамки и т.н.. Така ще получите ясна представа за качеството на решенията, както и за най-добрите предлагани цени за избрания от вас продукт.

* Преди да хукнете по борсите за матраци или да поръчвате онлайн, потърсете препоръки. Винаги можете да се обърнете към близки и познати за съвет. Ако все пак това не е решение за вас, то Интернет е пълен с блогове, където хората споделят информация от първа ръка.

Няколко ползи при смяната на матрака

1. Смяната му с нов ще внесе повече чистота и ще допринесе за здравословната обстановка в дома като цяло. Така със сигурност ще се отървете от акарите и алергените, които със сигурност обитават леглото ви.

2. Новия матрак ще внесе нотка подобрение в интериора, особено ако стария вече се е продънил и избушил. Ако сте решили да правите тотално реновиране на жилището си, смяната му и прилежащите аксесоари е много желателно.
3. Ако си закупите ергономичен модел със сигурност ще подобрите и начина си на живот, работоспособността през деня и самочувствието.

Вашият коментар