Предимства на OpenCart за създаване на онлайн магазини

Един от най-популярните съвременни продукти за създаване на готови онлайн магазини по света и в България се казва OpenCart. Платформата се е доказала като надеждна и добра, не само заради времето от което присъства на пазара, но най-вече заради повече от 5,3 милиона сайта разчитащи на нея и продаващи всеки ден продукти за милиарди в световен мащаб. Според статистика, взета от wappalyzer към 2016 година, онлайн магазините базирани на OpenCart са на брой 5,333,356 и представляват 21% от всички е-комерс платформи.

Брой магазини с opencart в света през 2016 г.

Статията е написана благодарение на консултацията и предоставените материали от http://www.seo-uslugi.com/izrabotka-online-magazin.html, за което много благодарим

Платформата за електронен магазин притежава наистина огромни възможности за създаването на един успешен и печеливш е-магазин. Наред с Magento, PrestaShop, WooCommerce, безплатната платформа Opencart се явява един от лидерите по функционални възможности, гъвкавост и скалируемост, наличие на безплатни и платени модули, огромен брой респонсив теми и т.н.

Без значение дали имате опит или не в електронната търговия тази невероятна и гъвкава система ще ви даде шанса да продавате успешно своите стоки на постоянно растящата потребителска аудитория в Интернет. Няма значение дали ще продавате модни стоки като якета и блузи, бельо аксесоари като слънчеви очила или по-големи и скъпи продукти като компютърна техника, лаптопи, смартфони и т.н. – с OpenCart може да продавате всичко.

Сред вградените функционалности, присъстващи в готовата платформа за онлайн магазини – Opencart можем накратко да отбележим:
– множество инструменти за управление и настройка на самия магазин
– възможност за заключване, докато сайта е в разработка – maintenance mode
– SEO модули за OnPage оптимизация
– над 30 вида начина за разплащане, покриващи почти всички съвременни изисквания
– 10 възможности за доставка, включително българските Speedy и Econt
– бърза и адекватна техническа поддръжка, благодарение на стотиците форуми със съвети и консултации
– десетки хиляди визуални шаблони – темплейти и т.н.

Продуктовото представяне във вашия онлайн магазин изработен с OpenCart е на практика с неограничени възможности, като вие имате лесен и удобен начин да:
– Добавите неограничен брой продукти, които желаете да предлагате за продажба на посетителите на вашия е-магазин
– Качване на подробен снимков материал към всеки един продукт, представен в продуктовия каталог
– Подробни описания на продукти, както и техните резюмета, като допълнително имате възможност да добавите и описания на отделните категории във вашия електронен магазин.
– Добавяне на различни ценови варианти, в това число цени на едро и цени на дребно за покупката на определен артикул, както и различни цени за вариациите на продуктите.
– Предоставяне на информация за съществуващата наличност на определен продукт, който сте представили на страниците на вашия онлайн шоп.
– Генериране на SEO оптимизирани заглавия, подходящи специфични за всеки продукт ключови думи и описания на всяка продуктова страница от вашия магазин
– Възможности потребителите да използват филтриращи опции, които да им помогнат да сортират продуктите по най-различни характеристики, в това число цена, цвят, размер и каквито други опции имате нужда.
– Да комбинирате два или няколко продукта със сходни функции, които да предлагате на вашите клиенти да закупят
– Формирате продуктови и ценови вариации на всеки отделен продукт във вашия OpenCart магазин
– Да управлявате промоции и срокове на промоциите, както и кодове за отстъпка
– Да записвате нови членове към емисиите с новини и промоции
– Да създавате и настройвате банери.

В заключение можем да кажем, че OpenCart като цяло е едно от най-добрите решения за готов онлайн магазин, което ще откриете на световния пазар.

Вашият коментар