Зимни празници в Банско – един чудесен избор

С наближаването на коледните и новогодишни празници, все повече ни привлича идеята да прекараме почивните дни на различно място.
Когато по-голямата част от работата в службата е приключена и единственото, което ни остава е да се приберем у дома и да приготвим багажа за планината, настроението започва да се подобрява значително, тъй като се настройваме на вълна почивка и забавления.

За щастие, България има уникална природа, която ни позволява както летуване край морето, така и активна почивка в зимните ни курорти и в никакъв случай нямаме основание да твърдим, че през зимата няма особено интересни възможности за отдих.

Напротив, именно през зимните месеци, когато и почивните, и празнични дни са повече, можем да опознаем природата на страната ни и да спортуваме активно.

Планинските курорти предлагат доста възможности за каране на ски, сноуборд и куп още активни и полезни занимания, както за възрастните, така и за децата.
Не можем да отречем, че когато става дума за зимна почивка, Банско е притегателен център за туристите. Това е място, където могат да бъдат намерени както обикновени и по-икономични възможности за настаняване във всичките семейни хотели, така и доста по-луксозни варианти за хотел, които могат да направят престоя ви прекрасен.

Какво може да се прави в градът-музей Банско:
– да се почива активно,
– да се забавлявате,
– да релаксирате,
– да се запознаете с други туристи от страната и от цял свят,
– да се научите да карате ски или да подобрите уменията си в този зимен спорт.

На първо място, тук можете да си починете сред една от най-живописните и атрактивни планини в България – Пирин планина, като не се настаните в някой от всичките хотели в Банско.

Банско е разположен в самото подножие на Пирин и е предпочитана дестинация от чужди и наши туристи и скиори. Ски пистите на градчето са добре познати на запалените по зимните спортове почиващи, а заведенията, съхранили типичния традиционен български стил са любимо място на почитателите на хубавата храна и пивкото вино.

Бански старец, катино мезе, капама и чобански шиш са само част от типичните вкусотии за Банско, които ще ви предложат да опитате тук.

Дали ще се спускате по пистите, които са около 70 км или ще се разтоварвате от напрежението по друг начин е въпрос на лично решение. Хотелите в центъра или близо до Банско предлагат много и уникални възможности за отмаряне и активна почивка. Ние ви предлагаме да се информирате и да вземете решение за своята почивка в сайта на Rooms.bg като потърсите най-подходящия за вас семеен хотел в Банско тук: http://www.rooms.bg/hotel-bansko.html

Все пак, ако сте фенове на ските, бъдете сигурни, че дори и да не вали особено много сняг, изкуствения сняг тук е факт и можете да му се радвате от декември до май месец.

Нашият съвет е да не чакате да дойде разгара на зимния сезон, а още сега да изберете хотел, в къде ще празнувате Коледа и Нова година.
В случай, че за вас е ценно да прекарате свободното си време сред природата и да се потопите в интересно и типично българско градче в планината, Банско е наистина добър избор.

Градът не веднъж е определян за една от най-желаните дестинации за прекарване на кратка отпуска, по-дълга зимна ваканция или служебен банкет или семинар.
Други предпочитани от туристите места, които не бива да се колебаете да посетите през декемврийски празници са Стара планина, Разлог, Пампорово, Рила.
Планината ще ви посрещне със слънце, красиви пейзажи и ще ви дари с много запомнящи се преживявания и вълшебни коледни спомени.

Ще завършим с мисъл на Самюел Джонсън, описваща смисъла на пътуването: „Всяко пътуване има своите приключения. Ако пътникът посети по-добри страни, той може да подобри своята. А ако попадне на по-лоши, той може да се научи да се радва на неговата“

Вашият коментар